MÉRNÖKGEODÉZIA TERVEZŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.
1038 Budapest Hegesztő u. 9.
Tel/fax: +36-1-388-7474
Email: zsoan.geod@t-online.hu

Tevékenység

Az építésirányításnál, kitűzéseknél alkalmazott geodéziai technológia

Az építésirányítás során számtalan épület, közintézmény és jelentős hidak építésénél az alábbi technológiát alakítottuk ki: A koordináta geometriai feladatokat az intelligens mérőállomásokkal - megfelelő számítástechnikai előkészítés után – oldjuk meg. Az előkészítés során a hagyományos terveket digitális, számítógépes állományokká szerkesztjük és az ezekből készített kitűzési vázlatok alapján végezzük a kitűzéseket. A digitális tervek esetén a tervek a megfelelő konvertálása és kitűzési vázlatkészítés jelenti az előkészítést. A kitűzés végrehajtását Leica Viva TS15 illteve TS12 típusú intelligens mérőállomásokkal és azok programjainak segítségével hajtjuk végre. Az alappontsűrítések végrehajtásánál a fentieken túl Leica Viva GS14 GPS-el is el tudjuk végezni.

Tervezési térképek készítése, megvalósulási állapotfelmérések

Igény szerint, rugalmasan és gyorsan el tudunk készíteni a tervezést elősegítő felmérési térképeket, illetve megvalósulási állapottérképeket. A domborzat ábrázolásához megfelelő számítástechnikai eszközparkkal és programokkal rendelkezünk. A tervezési és állapot felmérések estén különösen jól használható a prizma nélküli távmérő, amely lehetővé teszi a megközelíthetetlen helyek bemérését: régi tűzfalak, elkészült homlokzatok bemérését.

A mozgásvizsgálatok és az alkalmazott geodéziai technológia

Nagy tapasztalatokkal rendelkezünk a különböző mozgásvizsgálati mérések területén. Épületek süllyedés vizsgálata, hidak süllyedésvizsgálata, illetve különböző szerkezetek terhelés hatására végbemenő deformációjának mérésére. A fenti eszköz park lehetővé teszi a megközelíthetetlen helyeken lévő pontok mérését. Rendelkezünk továbbá nagypontosságú, szabatos szintezőműszerekkel, amelyek igény esetén a süllyedésmérés felsőrendű, nagy pontosságú vizsgálatát is lehetővé teszi.

Hagyományos geodéziai feladatok elvégzése

Munkatársaink rendelkeznek a nyilvántartási térkép változásait követő jogosultsággal: Épület feltüntetési vázrajz, megosztási vázrajz, telekegyesítési vázrajz készítést rövid határidőre vállaljuk.

Cégünk rendelkezik a digitális térképezéshez szükséges legkorszerűbb eszközökkel: elektronikus mérőállomásokkal, szabatos szintezőműszerekkel és a szükséges számítástechnikai háttérrel. Kiemelt figyelmet fordítunk a mérőállomások kalibrálására, hitelesítésére, amely megfelel a legkorszerűbb minőségbiztosítási előírásoknak. Az elvégzendő feladatokra szükség esetén négy mérőcsoportot tudunk munkába állítani a fent említett intelligens mérőállomásokkal és az összes szükséges kellékkel (terepjárók, számítógépek, rádiók, telefonok, prizmák stb.).

© 2015 Mérnökgeodézia Kft. — Minden jog fenntartva!